Når trenger du skjenkebevilling?
Restauranter, puber, hoteller og andre serveringssteder som ønsker å servere alkohol må søke om skjenkebevilling.
Hvordan søker du?
Du søker skjenkebevilling ved å fylle ut søknadsskjema.
Vedlegg som må følge søknaden
- Konseptbeskrivelse – type virksomhet, meny, målgruppe, aldersgrense og eventuelle planer for vakthold
- Tegning av lokalet inne og ute
- Adkomstdokumenter – leiekontrakt
Aksjeeierbok - Brukstillatelse fra teknisk sektor i kommunen
- Grunneiers tillatelse til uteservering
- Bekreftelse på bestått kunnskapsprøve for styrer og stedfortreder
Hva er vilkårene for å få skjenkebevilling?
- Uklanderlig vandel for bevillingsselskap, eiere og daglig leder
- Styrer og stedfortreder må være over 20 år, ha uklanderlig vandel, være ansatt på stedet eller arbeide der i kraft av sin eierstilling, og ha bestått kunnskapsprøve for skjenkebevilling
- Det må foreligge/allerede være søkt om serveringsbevilling (lenke til siden om serveringsbevilling)
Se regelverk for salgs- og skjenkebevilling.
Behandlingstid
- Omtrent 4-6 uker hvis du skal overta et skjenkested med en eksisterende skjenkebevilling.
- Inntil 3 måneder hvis du skal åpne et nytt skjenkested hvor det ikke har vært skjenkebevilling tidligere.