Spillemidler til kulturarenaer i Lillestrøm kommune

Akershus fylkeskommune fordeler spillemidler fra Norsk Tipping til kulturbygg, kulturhus og andre kulturarenaer på vegne av Kultur- og likestillingsdepartementet.

Fasadebilde av Nitja senter for samtidskunst

Søknadsfrist

  • 15. desember 2024

Merk! Før søkeprosessen starter, skal dere ta kontakt med kommunen hvor kulturarenaen ligger eller skal ligge. Dere må ha mottatt anleggsnummer fra kommunen før dere får sendt inn søknaden.

Formål

Spillemilder til kulturbygg, kulturhus og andre kulturarenaer skal bidra til egnede lokaler og bygninger som gir rom for ulik kulturell virksomhet. Arenaene skal fungere som kulturelle møtesteder for alle. Søknad om støtte til lokaler for øving og produksjon behandles på lik linje med saler for formidling.

Hvem kan søke

  1. Offentlige virksomheter
    • kommuner og kommunale foretak
    • fylkeskommuner og fylkeskommunale foretak
    • interkommunale selskaper
  2. Frivillige organisasjoner
    • lag og foreninger
    • stiftelser
    • samvirkeforetak (SA) (tidligere AL)
    • andre selskap med begrenset ansvar (BA)
  3. Aksjeselskap og andre selskapsformer i henhold til lovgivningen, som for eksempel DA og ANS
  4. Andre selskaper med langsiktig leieavtale (minimum 20 år) med offentlige instanser som garanterer driften av kulturarenaene i minst 20 år

Krav til søknaden

Det er omfattende krav til denne søknaden, og de bør derfor leses nøye. Se krav til søknaden i retningslinjene.

Dere må dokumentere at vilkårene for tilskudd er oppfylt gjennom utfylling av søknadsskjemaet og vedleggene som legges inn.

Retningslinjer

Les retningslinjene nøye før dere søker. Retningslinjene gir blant annet utdypende informasjon om:

  • hva som regnes som kulturarena
  • hva det kan søkes om tilskudd til
  • hvilke krav som stilles til prosjektet
  • tildelingskriterier
  • hvilke typer lokaler som det ikke gis tilskudd til
  • hvilke typer tiltak det ikke gis tilskudd til

Les retningslinjene

Hvor mye kan dere søke om

Dere kan søke om inntil 1/3 av total godkjent kostnad på prosjektet. Øvre grense for tilskudd til en kulturarena er 3 000 000 kroner. Nedre grense for total, godkjent kostnadsramme er 120 000 kroner. Minste tilskuddssum er da 40 000 kroner.

For kulturarenaer der flere separate kulturfunksjoner inngår, kan det sendes flere ulike søknader om tilskudd, men maksimal grense samlet er likevel 3 000 000 kroner. Store tilskudd kan bli delt i deltilsagn over flere år.

Søknadsprosedyre

Selve søknaden sendes inn via søknadsskjema på Lokale kulturarenaer – Anleggsregisteret.no. Søknaden blir automatisk sendt til kommunen når du trykker på "send inn".

Behandling av søknaden

Søknaden behandles i et eksternt fagsystem av både kommunen og fylkeskommunen. Når du sender inn søknaden, går den direkte til den kommunen hvor anlegget ligger eller skal ligge. Kommunen behandler og prioriterer søknader. Kommunen kan be søker om ytterligere opplysninger og dokumentasjon dersom noe skulle mangle. Deretter skal kommunen overføre søknadene til fylkeskommunen.

Fylkeskommunen behandler søknadene og setter opp en prioritert liste over godkjente søknader. Deretter behandles sak om fordeling i fylkeskommunen, og søker vil få tilsendt brev om tilsagn eller avslag.

Dette gjøres etter at fylket har fått rammetildeling fra staten, som vanligvis skjer i mai eller juni.

Synliggjøring

Hvis anlegget får støtte av spillemidlene fra Norsk Tipping, kan du motta skilt for å sette opp et egnet sted i anlegget. På skiltet står det: «Takk for din innsats! Spillemidler har bidratt til å reise dette anlegget. Norsk Tipping» Kontakt Norsk Tipping direkte, på e-postadressen kundeservice@norsk-tipping.no eller telefonnummer 62 50 77 70.

Om ordningen

Akershus fylkeskommune gir tilskudd til kulturarenaer. Tilskuddet er en del av spillemidlene fra Norsk Tipping og blir fordelt fra Kultur- og likestillingsdepartementet til fylkeskommunene gjennom overordnede retningslinjer: Desentralisert ordning for tilskudd til kulturbygg – regjeringen.no.

Akershus fylkeskommune har egne utfyllende retningslinjer for ordningen.

Veileder for skolen

Vi vil på det sterkeste anbefale at dere bruker veilederen Skolen som kulturarena som et verktøy i prosessen. Den peker på forhold som er vesentlige for alle bygg som skal inneholde kulturfunksjoner.

Det stilles omfattende krav til søknadene i denne ordningen, og veilederen vil være til hjelp i arbeidet med dokumentasjon, vurderinger og beskrivelser i søknadsarbeidet – i tillegg til at den bidrar til bedre arenaer for kultur – til avtalt tid, pris og kvalitet.

Har du spørsmål?

Hvis du lurer på noe, ta en nærmere titt på retningslinjene for tilskuddsordningen. Våre kontaktpersoner finner du nedenfor:

Mads Danielsen Rådgiver idrett, avdeling Fritid og idrett 92 62 67 16

Anita Borrmann Skoglund Avdelingsleder kunst og kulturarv 97 40 39 39