Ernæring, råvarer og smak
Vi er opptatt av riktig ernæring, gode råvarer, god smak og matsikkerhet når vi lager maten som serveres. Derfor samarbeider kokker og klinisk ernæringsfysiolog om å kvalitetssikre mattilbudet.
Vi serverer energi- og næringstett mat, som er anbefalt for eldre på sykehjem. At maten er energi- og næringstett vil si at den inneholder litt mer kalorier, proteiner og fett per porsjon sammenliknet med det som anbefales til befolkningen forøvrig.
Les mer om kostrådene fra Helsedirektoratet
Mattilbudet på sykehjemmet
Mattilbudet til alle dagens måltider skal være variert. Dette sørger vi for ved blant annet å tilby et rikt utvalg av kolonialvarer som avdelingene kan bestille fra. Vi har en tre ukers rullerende middagsmeny som er tilpasset de ulike årstidene og høytidene.
Vi tilbyr også spesialkost til dem som har behov for det.
Les brosjyren om mattilbudet på sykehjem (pdf).
Bor du hjemme og vil bestille middag hjem, kan du bestille hjemlevering av middag.
Hva er det på menyen?
Meny for Lillestrøm kommune
Menyen viser bilde av dagens middag, samt næringsinnhold, allergener og tips til tilbehør og bruk av rester.
Hvor lages maten?
Middagene som serveres på sykehjemmene i Lillestrøm kommune lages i hovedsak på Hovedkjøkkenet og på Pålsetunet bo- og servicesenter.
I tillegg har vi lokalt kjøkken med kokk på hvert sykehjem som gjør maten klar til servering.
Tilbakemeldinger på maten
Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på maten vi lager. Tilbakemeldingene brukes aktivt av kokkene for å gjøre tilbudet enda bedre.
De som bor på sykehjem har mulighet til gi daglige tilbakemeldinger på maten via pleiepersonalet.
Pårørende som har spørsmål om mattilbudet må gjerne kontakte oss på e-post matomsorg@lillestrom.kommune.no