Lillestrøm kommune skal lage en Kommunedelplan for kulturmiljø, på bakgrunn av planene for de tre tidlige kommunene.  

Vi er i en tidlig fase av arbeidet og ønsker innspill på muligheter og utfordringer knyttet til vern og forvaltning av kulturminner. Hva er det viktig å få frem i Kulturmiljøplanen, og er det bekymringer knyttet til kulturminner i kommunen? 

Det vil bli gjennomført en offentlig innspillsrunde i midten av 2025, der det åpnes for å komme med konkrete innspill og merknader til forslaget som vi legger frem. Planen forventes å være ferdigstilt mot slutten av 2025. 

Hva er en kommunedelplan for kulturmiljø? 

En kulturmiljøplan er kommunens oversikt over viktige kulturmiljøer. Viktige kulturmiljøer kan være alt fra det fredede anlegget på Fetsund Lenser, til boligblokker i Lillestrøm by fra 60-tallet, eller gårdsbruk i landbruksområdene.  

Planen skal gi kunnskap om fortida og avklarer hvilke kulturmiljøer kommunen vil ta vare på for framtiden. 

I kulturmiljøplanen verdisettes kulturminner, kulturmiljøer og kulturlandskap etter Riksantikvarens kriterier for vern, og det legges fram en plan for forvaltningen av disse.  

Bilde av bygning på Blaker skanse
Blaker skanse

Har du innspill til planen? 

Privatpersoner, lag, foreninger og andre kan gi innspill til arbeidet med Kulturmiljøplanen. Dersom du har innspill, kan du sende dette til theathori.kogstad@lillestrom.kommune.no. Merk innspillet med saksnummer
Sak: 21/03603. 

Innspill kan gis fram til 1.november 2024. 

Har du spørsmål til saken, kan du kontakte prosjektet ved å sende en e-post til theathori.kogstad@lillestrom.kommune.no og merke innspillet med saksnummer sak: 21/03603.